آخرین اخبار
کد مطلب: 77981
توطئه عربي و غربي از «جنگ تمام عيار» عليه سوريه تا تلاش براي حذف اسد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 801
به گزارش سلام لردگانبه نقل از  خبرگزاري فارس بعد از اينکه جبهه غربي ـ عربي به رهبري آمريکا و عربستان از گزينه نظامي عليه سوريه ناميد شدند با چرخشي محسوس در حال مقدمه چيني براي انتخابات رياست جمهوري سوريه هستند.

آمريکا و عربستان براي اين کار سلسله‌اي از اقدامات را آغاز کرده‌اند تا يک چهره معتدل، دمکراتيک و منجي از افراد مسلح و گروه به اصطلاح معارضان سوريه براي مردم اين کشور ترسيم کنند تا بتوانند از آنها در انتخابات رياست جمهوري سوريه استفاده کند.

تشکيل گروه‌هاي مسلح جديد؛ تلاش براي نماد سازي

از زمان شروع بحران در سوريه در سال 2011 ،عربستان و آمريکا با تجهيز گروه‌هاي مسلح و ارسال آنها به سوريه از طريق مرزهاي ترکيه، اردن و لبنان تلاش کردند تا دولت سوريه را سرنگون کنند.اين گروه‌هاي مسلح در طي سه سال بدترين جنايت‌ها را در حق مردم سوريه مرتکب شدند.

جبهة النصرة با استناد به دادگاهي که آن را دادگاه شرعي مي‌نامند روزانه تعدادي از شهروندان سوري را به بدترين شکل ها اعدام مي‌کند. اين اعدام‌ها به شکل سر بريدن و شليک مستقيم به سر صورت مي‌گيرد که زن، کودک و پيرزن را استثنا نمي‌کند.

 

 

مجموع اين جنايت ها نه تنها دست اين ترورست‌ها را براي مردم سوريه رو کرد بلکه چهره وحشتناکي از آنها در ذهن مردم سوريه جاي داده است.

 بدون شک جبهه غربي ــ عربي نمي‌تواند تکفيري‌ها و افراد مسلح را که مردم سوريه به چشم خود شاهد جنايت‌هاي آنها بوده‌اند به عنوان نماينده اين ملت براي مشارکت در انتخابات رياست جمهوري مطرح کند و براي اين کار نيازمند ساخت چهره‌هاي جديد است.

عربستان براي اين منظور 11 گروه از گروه هاي مسلح سوريه را جمع آوري و با اسم جديد «الجبهة الاسلامية السورية» معرفي کرد. 

قبل از تشکيل جبهة الاسلامية زهران علوش از سرکردگان آن در 21 دسامبر 2013 ديداري با بندر بن سلطان رئيس دستگاه اطلاعاتي عربستان داشته است.

عربستان براي اين منظور نياز داشت تا يکي از گروه‌هاي مسلح خود را در سوريه قرباني کند تا در وهله اول اتهام خشونت را به اين گروه ببندد و در ثاني اين اتهام از گروه‌هاي جديد مرتفع شود و الجبهة الاسلامية با مخالفت و جنگ با آنها به عنوان چهره ناجي و ضد خشونت معرفي شود.

آنها براي اين کار خشن‌ترين گروه تکفيري يعني گروه موسوم به دولت اسلامي عراق و شام «داعش» را انتخاب کردند.

بعد از اعلام  موجوديت جبهة الاسلامية اين جبهه منشوري صادر کرد و در آن اهداف و جهتگيري هاي خود را مشخص کرد.در منشور جبهة الاسلامية تلاش شده است تا هر آنچه که خصوصيات داعش وجود دارد تبري جسته شود و به نظر مي‌آيد اين منشور قصد دارد بعد از کشتار مردم سوريه به دست داعش و چهره منفور و خشني که از آن در بين مردم سوريه ترسيم شده است با شعارهاي به ظاهر جديد و جذاب وجهه معارضان را در بين مردم ترميم کند.

همچنين گروه الجبهة الاسلامية براي چهره شدن در افکار عمومي سوريه دست به اقداماتي زده است که از جمله آنها پاکسازي معابر شهرهاي تحت تصرف خود و توزيع نان در بين مردم اين مناطق و برگزاري مسابقات قرآن در سطح کودکان اين مناطق است.

در همين رابطه در منشور آنها مي‌خوانيم :« اين گروه يکي از گروه هاي اسلامي است پس بنابراين ما براي محافظت از وحدة کلمه و ائتلاف و دوري از تفرقه و اختلاف کار مي کنيم و تلاش مي کنيم که با تمام گروه هايي که امکان تعامل با آنها وجود دارد کار کنيم و  تا جايي که امکان دارد از دشمني آنها خود داري کنيم.ما به اهميت بازنگري فراگير شيوه هاي خود در گذشته ايمان داريم به گونه‌اي که ما را از تکرار اشتباهات گذشته خود نگه دارد و به ما کمک کند تا موفقيت هاي بزرگتري در زمينه نظامي و مدني به دست بياوريم.»

چرخش موضع رسانه‌هاي سعودي در پوشش اخبار ترورست‌ها   

همچنين از ديگر مواردي که مي‌تواند صحت اين ادعا را مشخص کند تغييري است که در نحوه پوشش اخبار مربوط به تروريست‌ها در سوريه توسط رسانه هاي عربستان صورت گرفته است.

رسانه‌هاي عربستان به سرکردگي شبکه خبري «العربية» که پيشتر هيچ گونه خبر منفي از گروه‌هاي مسلح در سوريه منتشر نمي‌کرد در چرخشي محسوس از يک طرف اخبار مربوط جنايت‌هاي داعش ــ‌ به عنوان نماد خشونت ــ را منتشر مي‌کنند و از طرف ديگر اخبار مربوط به مقابله الجبهة الاسلامية ــ به عنوان نماد اعتدال و ناجي ــ را پوشش مي‌دهند. 

همچنين اين رسانه هاي در جهت گيري جديد خود داعش را مرتبط با نظام سوريه معرفي مي‌کنند.

همچنين شبکه العربية اخباري را در ضديت با شيوخي که فتواي جهاد و از جمله آن جهاد نکاح در سوريه را صادر کرده بودند منتشر کرده است.  

در همين رابطه آمريکا بعد از تشکيل «الجبهة الاسلامية» اعلام کرد که اين گروه تروريستي نيست. جان کري وزير خارجه آمريکا اعلام کرد که امکان مذاکره با اين گروه وجود دارد.  

کمک به آوارگان سوري «عذر بدتر از گناه»

کشورهايي که خود با تسليح معارضان سوريه جنگي ويرانگري را در اين کشور آغاز و بيش از 12 ميليون سوري را بي خانمان کردند اکنون با تشکيل يک کنفرانس تحت عنوان کشورهاي کمک کننده به سوريه در کويت مبالغي را براي کمک به آوارگان سوريه اختصاص دادند.

 

 

در اين کنفرانس کشورهايي همچون آمريکا، عربستان و قطر که خود از کشورهاي پيشگام ارسال سلاح و تروريست به سوريه هستند و همچنان هم اين کار را ادامه مي‌دهند در اين کنفرانس نزديک به 2 ميليارد دلار به آوارگان سوري کمک کردند.

 

 

اين کمک‌ها که به ظاهر براي بهبود وضع انساني آوارگان سوري اختصاص داده شده مي‌تواند تلاشي باشد از جانب اين کشورها براي ترميم چهره معارضان مسلح سوريه در نظر آوارگان اين کشور که بدون شک تعداد زيادي از آراي ملت سوريه از بين آنها خواهد بود.

« ژنو 2  آمريکا و عربستان» و تاکيد بر واژه «حکومت انتقالي»

 گروه‌هاي تروريستي با هدف براندازي نظام سوريه ــ که به گفته سيد حسن نصر الله دبيرکل مقاومت اسلامي لبنان حامي و پشتيبان جريان مقاومت است ــ وارد اين کشور شده بودند، بعد از گذشت 3 سال موفق نشدند ماموريت محوله از سوي جبهه غربي ــ عربي را به پايان برسانند.

 نشانه‌هاي شکست تروريست‌ها در سوريه بعد از سپري شدن سه سال کم کم پديدار شد و به دنبال آن آمريکا و عربستان بحث دخالت نظامي خارجي را مطرح کردند که با طرح لاوروف وزير خارجه روسيه مبني بر تحويل سلاح شيميايي سوريه اين گزينه منتفي شد.

 در اين برهه عربستان همچنان به گزينه دخالت نظامي تاکيد داشت و حتي ملک عبد الله در نامه‌اي دست نويس به اوباما رئيس جمهور آمريکا تاکيد کرد که در صورت حمله نظامي به سوريه هزينه آن را تقبل خواهد کرد ولي به دليل عدم همراهي آمريکا با عربستان اين کشور از موضع خود عقب نشست.

بعد از منتفي شدن گزينه نظامي جبهه غربي ــ عربي پرچم راه حل سياسي و برگزاري کنفرانس ژنو را به دست گرفت که ورود عربستان به اين مسير نيز با هدف سرنگوني نظام بشار اسد و در نهايت از کار انداختن يکي از اعضاي مهم پيکره مقاومت بود.

 

 

 توجه به چند مسئله مي‌تواند صحت اين ادعا را اثبات کند:

 1- مخالفت آمريکا، عربستان، و ائتلاف معارضان با حضور ايران در ژنو 1

بعد از اين که بان کي مون به صورت رسمي از ايران دعوت کرد تا در کنفرانس ژنو 2 شرکت کند آمريکا شرط حضور ايران را پذيرش بيانيه ژنو يک معرفي کرد و عربستان اعلام کرد ايران صلاحيت حضور در کنفرانس ژنو را ندارد و ائتلاف معارضان گفت: اگر بان کي مون دعوت خود را از ايران پس نگيرد در کنفرانس ژنو 2 شرکت نخواهد کرد.

2 - در جريان مذاکرات ژنو 2 گروه موسوم به ائتلاف معارضان سوريه تنها بر بند 8 بيانيه ژنو يک تاکيد کرد بندي که بر تشکيل «حکومت انتقالي» در سوريه تاکيد دارد و در طول 9 روز مذاکره فقط همين يک جمله را تکرار کردند.

3 - منابع رسانه‌اي فاش کردند که يک هيئت 20 نفر از مشاوران آمريکايي به رهبري «رابرت فورد» سفير سابق آمريکا در دمشق قواعد مذاکره را به ائتلاف معارضان ديکته مي‌کنند.

4 - آمريکا و عربستان در طول اين مذاکرات تنها بر تشکيل «حکومت انتقالي» تاکيد کردند و سخني از جلوگيري از خونريزي در سوريه به ميان نياوردند.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس